Новини
21.03.2023г. - Международен ден на хората със Синдром на Даун

Децата от Детска градина 13 "Мир" - град Варна и техните учители се включихме в инициативата по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун, организирана от ДГ 40 "Детски свят", с подкрепата на Община Варна - Дирекция "Образование и младежки дейности". С радост станахме част от каузата "Подай ръка". Заедно с децата от двете четвърти групи присъствахме на благотворителния авторски спектакъл в помощ на децата със Синдром на Даун.


18.03.2023г. - Световен ден на рециклирането

Детска градина 13 "Мир" - град Варна участва в кампания "Искам да съм полезен...Рециклирай ме!", която е част от инициативата на Global Recycling Day за отбелязване на Световния ден на рециклирането - 18.03.2023г. Екипът на Детска градина 13 "Мир" - град Варна работи активно за реализиране на процесите за екологичното образование и възпитание на децата във всички възрастови групи и за втора поредна година се включи в инициативата. Децата от 2-ра група "Мики Маус" взеха участие в игрите: “Събирам отпадъци в шарените контейнери”, “Как се преработва хартия” и “Рециклирай старите опаковки”. "- Цветните контейнери са нашите нови приятели, които ще останат в занималнята, за да помагат в екологичното възпитание на децата", сподели г-жа Бояна Колева - учител, която изработи контейнерите за рециклиране. Опазването на природата и намаляването на отпадъците е важна тема за всички, за да имаме по-добро бъдеще! Да пазим природата чиста! #БезОтпадъци #RecyclingHeroes2023 #БъдиАктивен #Thegreatplanthunt #GlobalActionDays #ToyotaEurope #МястоБългария #BGБъдиАктивен


14 март - Световен ден на съня ​​​​

🌜За първи път се отбелязва през 2002г. Инициативата е на Световната здравна организация, Световния фонд за психично здраве и Световната асоциация за профилактика на съня. 🌝Днес отбелязването на Световния ден на съня в Детска градина 13 "Мир" - град Варна, се превърна в истински празник за децата от всички възрастови групи.🌞Смисълът му е в това да подчертае значението на пълноценната почивка за детското здраве. 🌞Днешният ден допринесе за обогатяване на знанията за значението и необходимостта от съня за децата в предучилищна възраст.🌝 🌞Учителите приложиха педагогически методи и похвати, като използваха научните изследвания за съня, развивайки проектно-базираното обучение като стимул за учене през целия живот.