Новини
Световната кампания на Екоучилища и екодетски градини "ГЛОБАЛНИ ДНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ 2022".

Детска градина 13 "Мир" - град Варна е удостоена със СЕРТИФИКАТ за включването в Световната кампания на Екоучилища и екодетски градини "ГЛОБАЛНИ ДНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ 2022". Сертификати получиха и учителите на всички подготвителни групи. Те предадоха своята любов на децата, които се превърнаха в млади еколози. Благодарение на своите учители, се потопиха в природата на зеленото пространство на Морската градина, видяха красотата на заобикалящата ни природа, изследваха биоразнообразието. Чрез уроците по Горска педагогика учим децата на любов към природата и начините за нейното опазване.


Наша гордост

Госпожа Бояна Колева - учител в Детска градина 13 "Мир" - град Варна, е удостоена с Грамота за участие в Националния конкурс за сценарий на малка куклена пиеса с главен герой "Щурчо":

"ТВОРИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ"

на издателство "Бит и техника".

ЧЕСТИТА НАГРАДА!


Горди сме с Данаил Карабашев на 6г. - 3-та "А" - група, спечелил поощрителна награда при първото представяне на ДГ №13 "Мир" в Национален конкурс за детска рисунка "Олимпиадата в детските очи - Пекин 2022". Честита награда!


Сияна Щерева от 4а група получи награда за трето място и грамота, а Анна Иванова и Ива Боева получиха грамоти в конкурса "За да има море и утре", организиран от Военноморския музей. Рисунките на всички деца от 4а група, участвали в конкурса, бяха включени в организираната изложба по повод Световния ден на околната среда.


2 юни Ден на Ботев

Не плачи, майко, не тъжи,
че станах ази хайдутин,
хайдутин, майко, бунтовник,
та тебе клета оставих
за първо чедо да жалиш!