За родители


Новини
Покана за родителска среща

Уважаеми родители,

Родителската среща на новоприетите деца в първа група „Калинка“ / родени 2021 година /, ще се проведе на 27.06.2024г., от 17:30ч. в основна сграда, ул. „Никола Михайловски“ №6 .

От Ръководството


Междуинституционален форум "Креативни и иноватовни - заедно за качествено предучилищно образование", организиран от Регионално управление на образованието - Варна, Регионален методически съвет - секция "Детски градини".

На 18 юни 2024г. екип от Детска градина 13 "МИР" - град Варна участва в Междуинституционален форум "Креативни и иноватовни - заедно за качествено предучилищно образование", организиран от Регионално управление на образованието - Варна, Регионален методически съвет - секция "Детски градини".

В модул "Креативни решения" представихме презентация на тема: "Интерактивната игрова среда - фактор за развитие и обогатяване на креативни компетентности", подготвена от екип в състав: Венета Вълканова - директор и Росица Маджарова - учител.

Разказахме за работата на учителите с децата от втора "А" група "Пчеличка" и прилагането на интегративния подход в реализирането на образователните и възпитателните цели.

Показахме как още в ранна възраст децата проявяват любопитство и силно желание за учене, чрез използването на конструктори LEGO Education за ранно образование, които стимулират естествената любознателност и насърчават най-малките да учат чрез игра, чрез правене, чрез преживяване.

Така изграждаме техните социални умения и ги запознаваме с предизвикателствата на STEM/STEAM обучението.

Креативните компетентности са съвкупност от умения, които се изразяват в способността на всеки един от нас да реализира нови идеи, да измисля нови подходи.

Във форума като слушатели и подкрепящи участващия екип се включиха и колегите-учители: Бояна Колева, Дияна Венкова, Павлина Дамянова и Айля Иванова.


Kонференция "Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование" на 4 и 5 юни 2024г.

Екипът от Детска градина 13 "МИР" - град Варна, който участва в конференция "Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование" на 4 и 5 юни включва педагогическите специалисти: г-жа В.Вълканова-директор, г-жа М.Димитрова-ст.учител и учителите г-жа Б.Колева и г-жа Р.Маджарова.

Нашият представител, г-жа Бояна Колева-учител, се включи като лектор в панелна дискусия  "Истории от кухнята на  FIRST LEGO League в България" в първия ден на конференцията и получи Сертификат за признателност.