16-22 СЕПТЕМВРИ - ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА

В Европейския ден без загинали на пътя - 21 септември, който е част от традиционната Европейска седмица на мобилността, децата от Детска градина 13 "Мир" - град Варна:

◇ активизираха своите знания за безопасно поведение на участниците в уличното движение;

◇ наблюдаваха кръстовище и светофар "Пресечи улицата безопасно!";

◇ участваха в тематични дидактични и подвижни игри;

◇ подредиха изложба с рисунки.


Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с подкрепата на Европейската комисия. Всяка година кампанията се фокусира върху определена тема. За тази година тя е „По-добри връзки“ , а мотото – „Комбинирай и се движи“. Темата е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения. Хората могат да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт. По-добрите връзки в транспорта означават по-добре свързани обекти и хора, което е основна тема на Европейския зелен пакт на Европейската комисия.

Кампанията по традиция започва на 16 септември и приключва на 22 септември, който е обявен от ЕК за „Ден без автомобили“.

Европейският ден без загинали на пътя-21 септември е част от традиционната Европейска седмица на мобилността.

Призоваваме Ви да се придвижвате екологосъобразно в седмицата на мобилността. Нека намалим замърсяването на въздуха, задръстванията и пътнотранспортните произшествия!